GEAVANCEERDE INNOVATIES DOOR ALPHASCIENCE-ONDERZOEKSTEAM 

--

[1] Rice-Evans, 1995 en Liyana-Pathirana en Shahidi, 2006

[2] Isenburg et al., 2006

[3] Newsholme P, et al. Glutamine en glutamaat als vitale metabolieten. Brazilian Jounral of Medical and Biological Research 36. 156-163 (2003)

[4] Bellon G. e.a., Glutamine verhoogt collageen-gen transcriptie in gekweekte menselijke fibroblasten, Acta 1268, 311-323, 1995)

[5] Karna E. et al, The potential mechanism for glutamine-induced collagen biosynthesis in cultured human skin fibroblasts, Comparative Biochemistry and Physiology, Part B 130, 23-32 (2001)

Please click "I Got It" to accept Cookies to continue to use the site.

Ontdekking van een krachtig actief ingrediënt met een lange levensduur: looizuur

Looizuur is een uitzonderlijk ingrediënt, een polyfenol afgeleid van de natuur.
Het is vooral aanwezig in de bast van de
Sequoiaboom, om deze te beschermen tegen ziekten, parasieten en schimmels. Dit verklaart de uitzonderlijke levensduur van de Sequoia: sommige exemplaren van Sequoia kunnen meer dan 3.000 jaar oud worden.

Als eerste heefttijd Alphascience looizuur met met succes in hoge concentraties gebruikt om de integriteit van de huidcellen te beschermen, te herstellen en te behouden.

De antioxiderende werking van looizuur wordt voornamelijk toegeschreven aan zijn redoxeigenschappen, waardoor het kan werken als een reductiemiddel, een waterstofdrager en singlet zuurstof neutralisator. Bovendien heeft het metaalchelerende eigenschappen [1].

 De polyfenolische aard van looizuur (hydrofobe kern en hydrolipidenomhulsel) is ook verantwoordelijk voor zijn antioxiderende werking [2].

Deze eigenschappen maken het een uniek ingrediënt:

 • IJzerchelator om vlekken te voorkomen
 • Waterstofperoxide-neutralisator
 • Anti-vervuiling

 • Krachtige antioxidant tegen radicalen
 • Versterkt het epitheel van bloedvaten
 • Reguleert pigmentatie

 • Stimuleert de collageensynthese
tannic acid sequoia

Stabilisatie van L-ASCORBINEZUUR (VITAMINE C)

In zijn natuurlijke vorm is (L-ascorbinezuur), Vitamine C een van de krachtigste antioxidanten, maar ook de meest instabiele. Het is een krachtig vrij anti- radicaal dat de huid beschermt tegen oxidatieve factoren die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering. 

Op het huidoppervlak stimuleert het de proliferatie van keratinocyten voor een onmiddellijke en zichtbare werking op de teint en hyperpigmentatie, het is ook in staat om de dermis binnen te dringen om de collageensynthese aanzienlijk te stimuleren en rimpels te verminderen. [5]

Hoe slagen we er in vitamine C te stabiliseren?

Dankzij onze beheersing van de chemische interacties tussen anti-oxidanten en Vitamine C heeft Alphascience een uniek complex kunnen ontwikkelen. ALPHASCIENCE is de eerste die de stabilisatie van L-ascorbinezuur (vitamine C) kan bewijzen zelfs bij hoge temperatuur:

phytic-tc-stability- diagram-FR
dermis-fibroblastes

eerste stabilisatie van zuivere L- GLUTAMINE

Voldoende glutamine suppletie (NH2-CO-CH2-CH(NH2) COOH) is belangrijk voor een stevige en soepele huid [3]. Als glutamine niet in voldoende hoeveelheden aanwezig is, zal het lichaam de benodigde eiwitten aan de weefsels en de spiermassa onttrekken om deze om te zetten in glutamine en energie. Dit leidt tot eiwitverlies, de spieren worden dunner en de huid begint te verslappen.

.

Daarom wordt glutamine door wetenschappers vaak "een innerlijke fontein van de jeugdigheid" genoemd.

Natuurlijk aanwezig in het menselijk lichaam, is glutamine betrokken bij de collageensynthese door directe stimulatie [4] en als precursor van proline en hydroxyproline. Glutamine staat bekend als een belangrijke stimulator van de biosynthese van collageen in de cellen die verantwoordelijk zijn voor deze synthese met een uitstekende biologische beschikbaarheid.

In celculturen [5] hebben wetenschappers ontdekt dat glutamine een krachtige stimulator van de collageenbiosynthese is (induceert een toename van 400% in de collageenbiosynthese na 12 uur incubatie).

Voor het eerst werd L- GLUTAMINE gevectoriseerd door Alphascience onder de vorm van een dipeptide. Deze ageert als een krachtige collageenbooster om rimpels te verminderen en de huiddichtheid te verbeteren.

EIGENSCHAPPEN VAN L-GLUTAMINE

 • Verhoogt nucleotide synthese
 • Verhoogt de eiwitomzet in de spieren door stimulatie van proteasomen.
 • Anti-glycatie effect door stimulatie van glycogenese.
 • Verhoogt de collageensynthese in de lederhuid dankzij de uitstekende biologische beschikbaarheid
 • Direct effect op wondgenezing en ontsteking

Neutraliseren van verontreinigende stoffen: α-NO COMPLEX

Laatste klinische dermatologische studies tonen aan dat luchtverontreiniging de schadelijke effecten van UV-straling op cellen met een factor 4 verhoogt en schade veroorzaakt zoals rimpels, pigmentvlekken, melasma en huidverslapping .

Dubbele werking van α-NO COMPLEX:

 1. Neutraliseert de werking van reactieve zuurstofspecies (ROS) waarvan de schadelijke werking door verontreinigende stoffen op cellulair niveau wordt gestimuleerd, voor een maximale beschermende werking tegen veroudering.
 2. Een chelerende werking van zware metalen (Fe-, Pt-katalysatoren) en complexering van verontreinigende microdeeltjes (NOx, O3, PM2.5).