EEN WERELDBEKENDE WETENSCHAPPER

 

Alfred Marchal, Doctor in de organische chemie, heeft zijn leven gewijd aan het onderzoeken van krachtige natuurlijke actieve ingrediënten die huidveroudering kunnen tegengaan. Hij is een wereldwijde pionier in de stabilisatie van vitamine C in zijn zuivere en actieve vorm, ook bekend als L-ascorbinezuur. Op basis van zijn waarneming van de interactie tussen vitamine C met natuurlijke actieve bestanddelen aanwezig in fruit en zijn diepgaande kennis werd in 1997 de eerste serum met een hoge concentratie aan stabiele en actieve zuivere vitamine C voorgesteld die een wereldwijd succes had.

In 2017 werd Alfred Marchal de eerste wetenschapper ter wereld die erin slaagde een ander actief bestanddeel van natuurlijke oorsprong, looizuur, te stabiliseren. Looizuur wordt aangetroffen in de schors van sequoia's en is verantwoordelijk voor hun uitzonderlijke levensduur.

Naast natuurlijke antioxidanten richt zijn onderzoek zich op fotoveroudering, blauwe plekken, roodheid en de behandeling van dermatologische laesies. Hij ontdekte ook een nieuwe metaboliet van vitamine K1: vitamine K1 oxide dat een betere werkzaamheid heeft en de resultaten van post-esthetische behandelingen verbetert zonder enige bijwerkingen. Alfred Marchal bedacht ook op maat gemaakte huidbehandelingen met vitamine K1-oxide van nanometrisch formaat om de esthetische aspecten van de huid te verbeteren.

Als wereldbekend expert is hij nu een regelmatige spreker op esthetische conferenties zoals IMCAS Parijs, AMWC Monaco, Face Cannes, Face London en expert voor esthetische geneeskunde-universiteiten.

ZIJN WETENSCHAPPELIJKE ONTDEKKINGEN: DE BELANGRIJKSTE DATA

Een onfeilbaar recept: observatie van de natuur, perfecte kennis van chemische moleculen en hun interacties, analyse van mogelijke interacties tussen chemische elementen, mogelijke bijwerkingen en andere reacties van een actief bestanddeel, afhankelijk van de bestanddelen van de huid ... waaraan we een vleugje genialiteit moeten toevoegen. Gedurende zijn 35 jaar gewijd aan antiverouderingsonderzoek, heeft Alfred Marchal meer dan zeven patenten ontwikkeld.

1997: STABILISATIE VAN PURE VITAMINE C (L-ASCORBINEZUUR) MET ANDERE ANTIOXIDANTEN

"Hoe kunnen vruchten zoals sinaasappellen die veel water bevatten het vitamine C-gehalte stabiel en actief houden?" Om deze vraag te beantwoorden ontwikkelde Alfred Marchal het eerste serum met een hoge concentratie aan stabiele en actieve vitamine C, dat een wereldwijd succes werd. Om dit te doen, concentreerde Alfred Marchal zich op de chemische eigenschappen van vitamine C en in het bijzonder op de interacties met stoffen die van nature in fruit aanwezig zijn. Door te begrijpen hoe de associatieve complexen tussen deze verschillende elementen worden gevormd, ontdekte Alfred Marchal hoe vitamine C te stabiliserenin zijn vrije en actieve vorm, ook wel bekend als L-ascorbinezuur. 

2003: VECTORISATIE VAN VITAMINE K OM HEMATOMA EN ROODHEID TE BEHANDELEN

Een studie van de onverwachte eigenschappen van vitamine K op de bloedvaten bracht Alfred Marchal ertoe de eerste doeltreffende behandelingen tegen blauwe plekken en roodheid te ontwikkelen. Hun ontwikkeling volgde een echte esthetische onderzoeksbenadering, methodisch en rigoureus. Amerikaans patent US20030170187A1: Nanoscale vitamine K huidbehandelingen, 11 september 2003.

2005: ONTDEKKING VAN VITAMINE K1-OXIDE

Om de stabiliteit van vitamine K te verbeteren, heeft Alfred Marchal een nieuwe metaboliet ontdekt: vitamine K1-oxide die een betere werking biedt en de resultaten van post-esthetische behandelingen verbetert. Wereldwijd patant WO2004064798A1 : Gebruik van een samenstelling die vitamine k1 oxide of een derivaat daarvan bevat voor de behandeling en/of preventie van dermatologische laesies bij zoogdieren. 

.

2006: HYALURONZUUR BIJ DE BEHANDELING VAN WONDEN, STRIEMEN EN LIP INJECTIES

Europees Octrooi EP1884231A1 : "Cosmetische of farmaceutische samenstelling met hyaluronzuur".

2006: SYNTHESE EN STABILISATIE VAN SULFORAPHAAN

Sulforafaan, afgeleid van broccoli, is een van de meest effectieve antioxiderende actieve ingrediënten. Alfred Marchal is erin geslaagd het te stabiliseren voor toepassingen in oncologische en antiverouderingsbehandelingen. Wereldwijd patent WO2012010644A1: Proces voor de synthese van isothiocyanaten en hun derivaten en hun toepassingen.;  Amerikaans patent US9254331B2 :  Stabilisatie met sulforafaan

2011: SAMENSTELLING VAN HYALURONZUUR VOOR VEROUDERDE HUID EN DERMATOLOGISCHE TOEPASSINGEN

Octrooi BE1020210A3: Dermatologische samenstelling op basis van fragmenten van hyaluronaat of hyaluronzuur  

2013: INTEGRATIE EN STABILISATIE VAN ASCORBINEZUUR (VITAMINE C) IN DE HYALURONISCHE BELASTING 

Octrooi BE1020210A3: Stabiele hyaluronzuurgel en een vrije vorm van vitamine C en / of een van zijn zouten.

2018: EXCLUSIEVE WETENSCHAPPELIJKE ONTDEKKINGEN VOOR ALPHASCIENCE

Alfred Marchal kwam in 2018 bij Alphascience als CRO (Chief Research Officer) en richtte zich op de ontwikkeling van geavanceerde innovaties in de volgende gebieden :

 • Nieuwe ingrediënten om huidveroudering tegen te gaan
 • Nieuwe vectorisatiesystemen voor actieve ingrediënten
 • Stabilisatie van krachtige antioxidanten en innovatieve moleculen
 • Professionele krachtige producten van hoge kwaliteit

ALFRED MARCHAL IN DE PERS 

  Veuillez cliquer sur Accepter les cookies pour continuer à utiliser le site.
  You have successfully subscribed!
  This email has been registered
  Newsletter
  ico-collapse
  0
  ic-cross-line-top
  Top
  ic-expand
  ic-cross-line-top
  Nederlands